Gepubliceerd op 28/05/2024

Verhoogde tegemoetkoming

Wanneer je een verhoogde tegemoetkoming hebt (=code 1 onderaan je klever van de mutualiteit), heb je recht op heel wat voordelen zoals: slechts 1 euro betalen bij de huisarts, korting op openbaar vervoer of een daguitstap, een verwarmingstoelage, ….

 

Een aantal voordelen gekoppeld aan deze verhoogde tegemoetkoming worden automatisch toegekend, maar een groot deel moet je nog zelf aanvragen. De voordelen zijn ook verschillend naargelang jouw woonplaats, aangezien elke gemeente nog extra voordelen kan toekennen aan personen met een verhoogde tegemoetkoming

 

Om ervoor te zorgen dat mensen beter op de hoogte zijn over de voordelen gekoppeld aan de verhoogde tegemoetkoming ontwikkelde lokaal bestuur Zandhoven in samenwerking met GBO Voorkempen de bijgevoegde flyer met een overzicht van de algemene voordelen en de voordelen in de gemeente Zandhoven.

 

Heb je nog geen verhoogde tegemoetkoming, maar denk je hier wel recht op te hebben? Informeer dan zeker eens bij jouw mutualiteit, zij kunnen je hier meer informatie over geven.

Heb je extra hulp nodig om bepaalde voordelen in orde te brengen? Dan kan je terecht bij CAW Voorkempen (Handelslei 151, 2980 Zoersel, 03 207 18 40, cawhuisvoorkempen@cawantwerpen.be) of bij de Sociale dienst van lokaal bestuur Zandhoven. Zij helpen je graag verder!

De papieren flyer vind je bij je zorgverstrekker of kan je afhalen in het gemeentehuis