onze dienstverlening

jongeren, Onderwijs en opvoeding

Kinderopvang

Wij helpen (toekomstige) ouders graag met hun zoektocht naar kinderopvang. Er zijn heel wat initiatieven in onze gemeente. Alles staat ook handig gebundeld op de website van Lokaal loket kinderopvang Voorkempen.

Onderwijs

In Zandhoven zijn zes basisscholen voor kleuter- en lager onderwijs. Elke school werkt samen met een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB).

Naast de scholen voor de jeugd is er ook een lokaal aanbod aan taallessen, beeld- en podiumacademie, lessen ICT, …

Opvoeden en ondersteunen

Opvoeden doe je elke dag. Het is leuk en uitdagend, maar niet altijd even gemakkelijk. Daarom kan je voor ondersteuning terecht bij het Opvoedingspunt en in het Huis van het Kind.

Speelbabbel

Hou je van een onverwachte ontmoeting en een gezellige babbel? Zoek je een plek waar je samen kunt spelen met je baby of peuter? Wil je graag andere ouders en grootouders ontmoeten? Dan moet je zeker eens kennismaken met onze Speelbabbel!

Huis van het Kind Voorkempen

In het Huis van het Kind Voorkempen kunnen (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren van de regio Voorkempen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Uitleendienst kinderfietsen Op Wielekes (Velotheek)

Kinderen groeien zo snel dat ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig hebben… In plaats van telkens een duur nieuw exemplaar te kopen, kan je ook eentje lenen in de velotheek.

Jeugd en vrije tijd

Op zoek naar jeugdverenigingen in de gemeente, speelpleintjes, info over de Grabbelpas?

OverKop-Huis Zandhoven

Het OverKop-huis in Zandhoven is een veilige plek waar jongeren van 12 tot 25 jaar zich kunnen amuseren, rondhangen en vrienden ontmoeten. Je vindt er ook een luisterend oor als je over gelijk welk probleem wil babbelen.

Jong en hulp nodig?

Er zijn veel organisaties die zich inzetten om jongeren te ondersteunen en te helpen. Heb je vragen over een bepaald onderwerp? Kijk eens in de lijst, misschien vind je daar wel de antwoorden die je zoekt!

meer lezen