campagne 2024

Door jouw tuin wilder en natuurlijker te maken, draag ook jij bij tot een hittebestendiger en biodiverser klimaat, dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Zelfs met 1 m2 maak je al een groot verschil! Een boodschap die duidelijk aanslaat, want wat voorzichtig begon in één enthousiaste gemeente, Zoersel, de thuisbasis van ambassadeur Dieter Coppens, waaierde in enkele jaren tijd uit tot deelnemende gemeentes in elke Vlaamse provincie. Van een succesverhaal gesproken!

Lees het volledige interview met Dieter Coppens, ambassadeur van Bye Bye Gazon!

‘Eigenlijk is het simpel: zelfs door maar één vierkante meter niet meer af te rijden, maak je al een groot verschil.’

Inspiratie opdoen en op de hoogte blijven van onze acties? Volg #ByeByeGazon op Instagram en Facebook.

Wat kan jij doen voor een berm vol biodiversiteit?

  • Maai één netheidsstrook naast de rijbaan en laat de rest van het gras groeien. Het zal niet lang duren voor de eerste wilde bloemen komen piepen.
  • Stapje verder?  Stop in het najaar een bonte mengeling biologische bloembollen in de grond en bezorg de bijtjes al vroeg in het jaar een heerlijk buffet!

Laat iedereen weten dat jij een trotse bermbooster bent met onze toffe bermbordjes. Zo weten de mensen van de bermbeheerdienst dat ze jouw stukje niet hoeven te maaien, en wie weet inspireer je er ook andere inwoners mee!

Vraag hier je 2 gratis bermbordjes aan en haal ze op in het gemeentehuis.
Registreer jouw m2 bijenbuffet zeker op www.byebyegazon.be zodat jullie straks met trots kunnen zeggen hoeveel m2 jullie in Zandhoven hebben laten groeien én maak zo kans op een leuke prijs!