Welkom in Zandhoven, dé parel van de Kempen!


Ben je nieuw in onze prachtige gemeente en benieuwd naar wat Zandhoven allemaal te bieden heeft? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zandhoven, gelegen in het groene hart van Vlaanderen, is een bruisende gemeenschap waar het plezierig leven is. Met zijn idyllische landschappen, charmante dorpskernen en levendige gemeenschapsgeest, heeft Zandhoven veel te bieden voor zowel jong als oud.

We heten je van harte welkom in onze gemeente en wensen je een fantastische tijd toe in Zandhoven, waar de Kempische gastvrijheid en levensvreugde hand in hand gaan!

landschap

Een van de grootste troeven van Zandhoven is ongetwijfeld zijn natuurlijke schoonheid. Maak een wandeling of fietstocht doorheen onze prachtige bossen en geniet van de rust en stilte die de omgeving te bieden heeft. Of verken het uitgestrekte platteland en bewonder de weidse velden die het landschap sieren.

cultuur

Op cultureel gebied heeft Zandhoven ook heel wat te bieden. Breng een bezoek aan ons historisch erfgoed zoals kastelen, kerken en gezellige boerderijen. Verwonder je over de rijke geschiedenis die onze gemeente te bieden heeft, en laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden.

evenementen

Daarnaast is Zandhoven ook een bruisende plek met tal van evenementen gedurende het hele jaar. Ga op avontuur in onze gezellige markten, braderieën en festivals, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen, ambachtelijke producten en een warme sfeer. Ontmoet nieuwe mensen, ervaar de hartelijkheid van onze inwoners en voel je meteen thuis in onze gemeenschap.

sport

Maar ook op het gebied van sport en vrijetijdsbesteding heeft Zandhoven heel wat te bieden. Zo kan je deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in moderne sportcomplexen en gezellige sportclubs.

bereikbaar

Een ander belangrijk aspect van Zandhoven is de uitstekende bereikbaarheid. Met goede verbindingen naar grote steden zoals Antwerpen en Gent, is Zandhoven de perfecte uitvalsbasis voor pendelaars die het bruisende stadsleven willen combineren met de serene rust van het platteland.

Plezandhoven

Kom dus zeker eens langs en ontdek zelf de charme van Zandhoven. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te wonen, te genieten van de natuur of jezelf onder te dompelen in een warme gemeenschap, in Zandhoven vind je het allemaal.