onze dienstverlening

ZORG EN WELZIJN

Sociale en financiële hulp

Hulp bij allerlei documenten, leefloon, schuldhulpverlening, financiële steun, bemiddeling, premies, …

De Sociale dienst (OCMW) helpt je op weg bij al je welzijnsvragen.

Hulp aan huis

Wie zelf niet kan koken, kan een verse en complete maaltijd aan huis laten bezorgen.
Wie ondersteuning aan huis nodig heeft, kan in Zandhoven bij heel wat diensten terecht. Ook mantelzorgers vervullen een belangrijke taak voor personen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Mobiliteitshulp

Wie een bescheiden inkomen heeft en zich moeilijk kan verplaatsen, kan een beroep doen op onze gemeentelijke Mobitwin Centrale.

Het is niet altijd vanzelfsprekend om als rolstoelgebruiker op je bestemming te geraken. Handicar Zoersel (ook actief in Zandhoven!) heeft aangepaste busjes met een lift, geschikt voor drie rolstoelgebruikers en een begeleider.

Medische en psychische zorg

Gezonde mensen zijn blije mensen. Er staan heel wat gespecialiseerde mensen en diensten klaar die zich inzetten voor een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Senioren

Zandhoven heeft heel wat te bieden voor 55-plussers op het vlak van wonen, vrije tijd, gezondheid, premies, voordelen en nog veel meer …

Digitale hulp

Steeds meer zaken gebeuren online of via je laptop of smartphone. Voor heel wat mensen is het echter niet eenvoudig om bij te blijven met al deze veranderingen. Zandhoven helpt haar inwoners hierbij via gratis digitale hulp, cursussen, …

Buurtrestaurant

Ons Buurtrestaurant is een plaats waar alle Zandhovenaren welkom zijn om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je krijgt een heerlijke driegangenmenu (soep, hoofdgerecht, dessert) voorgeschoteld, klaargemaakt door een lokale traiteur.

Dementievriendelijke gemeente

Zandhoven is een dementievriendelijke gemeente. Lees hier wat het lokaal bestuur rond dit thema doet.

Aangepast en betaalbaar wonen

Wordt het om gezondheidsredenen moeilijk om thuis te blijven wonen? Heb je niet voldoende geld om een huurwaarborg te betalen? Ben je op zoek naar een sociale woning? Lees hier hoe lokaal bestuur Zandhoven je kan helpen.

Juridische hulp

Met een juridisch probleem kun je natuurlijk terecht bij de betaalde advocatuur. Maar er zijn nog andere en gratis manieren om juridisch advies in te winnen of juridische bijstand te krijgen. Het OCMW en een pro-Deoadvocaat kunnen helpen.

Voedselhulp

Welzijnsschakel ‘De Zandschakel‘ is een groep van vrijwilligers die zich in Zandhoven inzetten in de strijd tegen armoede, sociale uitsluiting en discriminatie en voor een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin iedereen meetelt.